Gorenje Group Worldwide Gorenje Slovenija

Gorenje designed by Karim Rashid

Dotik svetlobe. Fuzija minimalizma in barv. Čistosti in drznosti. Funkcionalnosti in interaktivnosti. Svoboda trenutnega navdiha in razpoloženja ustvarja nova občutja prostora. Ne prilagajajte se trenutku – trenutek prilagodite sebi. Pobarvajte in osvetlite ga.
Kolekcija GORENJE designed by KARIM RASHID. Ustvarjena za vsak dan in vsak trenutek. Magična svetloba navpične svetlobne linije LED ustvari individualno izkušnjo prostora. Z enim samim nežnim dotikom obarva vaš svet v enega od sedmih barvnih odtenkov. Za dlje časa ali le za hip. ŽE NA VOLJO!

Pink je nova črna.

Karim Rashid. Svetovna ikona sodobnega oblikovanja.

Newyorčan Karim Rashid je eden najplodnejših oblikovalcev svoje generacije. Da gre za živo legendo oblikovanja, pričajo naslednja dejstva: več kot 3.000 njegovih oblikovalskih idej je našlo pot vse do serijske proizvodnje; več kot 300 je bilo nagrajenih; delal je v več kot 35 državah po vsem svetu ... Njegov oblikovalski dar ne pozna žanrskih meja, saj ga je udejanjal že na najrazličnejših področjih: pohištvo, arhitektura, svetila, jedilni pribor … Tem so se zdaj pridružili tudi gospodinjski aparati.
 
Večkrat nagrajeni industrijski oblikovalec je v svojih projektih oblikoval proizvode za več sto naročnikov iz vsega sveta, vključno z nadvse zvenečimi imeni: Alessi, Artemide, Audi, Bozart, Cappellini, Estée Lauder, Giorgio Armani, Issey Miyake, Kenzo, Prada, Sony, Toyota in Umbra, če naštejemo le najprestižnejše. Karim Rashid je večkratni dobitnik nagrad Red Dot Award, Chicago Athenaeum Good Design Award, I.D. Magazine Annual Design Review, IDSA Industrial Design Excellence Award in številnih drugih.

ČUTNO IN ČISTO. MINIMALISTIČNO IN ORGANSKO. Njegov slog je čutni minimalizem. Njegove ideje so tehnoorganske in infoestetske; združujejo naravne, mehke linije in uporabne rešitve.
»Dober dizajn je hkrati doživetje, ki prevzame. Predmeti in prostori v naših življenjih ne smejo biti ovire, temveč ekstatična doživetja, organizmi, s katerimi živimo

Fotogalerija

Nova kolekcija

Portret

Njegovo delo

Cassic Karim

Clicquot Loveseat

Novi produkti in pohištvo

Prostori